• El portaveu liberal, Dimas Gragera, acusa a la Generalitat d’abandonar els municipis, carregant sobre les inversions que són de competència autonòmica”

Santa Coloma de Gramenet,  22 de desembre de 2021.- El portaveu municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha presentat 18 esmenes als pressupostos de la Generalitat de Catalunya perquè, tal com relata el portaveu municipal de la formació liberal, Dimas Gragera, “són d’una necessitat urgent”. A més, Gragera ha lamentat que, en termes generals, la Generalitat hagi “abandonat els municipis, carregant sobre ells inversions que són de competència autonòmica, malgrat l’infrafinançament que patim els Ajuntaments”. 

Cs Santa Coloma ha centrat les seves reivindicacions pressupostàries en l´habitatge i polítiques socials, la sanitat, seguretat, educació i en inversió als barris i infraestructures.

Referent a això, Gragera ha assenyalat les grans mancances que pateix la població. Per exemple, en matèria d´habitatge i polítiques socials recorda la falta d´habitatge assequible a la ciutat i la falta de residencies i centres de dia per a la Gent Gran i s´han registrat peticions per donar compliment a aquesta reivindicació.

Al camp de la sanitat ha presentat una esmena per a que l´atenció als CAPS del municipi sigui presencial y reduir les llistes d´espera, així com esmenes que demanen més recursos per a la salut mental “La falta de mitjans i plantilla en els centres sanitaris catalans, la pèrdua d’especialitats i el desbordament en els centres d’atenció primària és notòria en tota Catalunya i no volem que Santa Coloma deixi de tenir els serveis sanitaris que mereix”.

En matèria d’educació, el grup municipal ha recordat com Catalunya continua sent la comunitat autònoma que més alumnes té estudiant en barracons “i aquesta és una situació que s’està perpetuant en el temps”. Per aquesta raó ha reclamat la supressió dels barracons en l’institut nou, així com finalitzar altres instal·lacions educatives a la ciutat i dotar més recursos al manteniment d´escoles de Santa Coloma.

La qüestió de la seguretat també ha centrat una de les esmenes presentades, dement mes Mossos d´Esquadra pera al municipi perquè “la inseguretat és creixent”, ha indicat el portaveu.

Finalment, Gragera ha lamentat la falta d’inversió en infraestructures que permetin millorar la mobilitat i facilitar el creixement econòmic del municipi, per aquesta raó ha sol·licitat “que es compleixi amb la històrica reivindicació de la connexió de Metro L1 entre Fondo i Badalona “.