• Els liberals pretenen consensuar un programa de futur amb tots els agents socials, empreses i pimes que lluiti contra la desocupació i generi noves oportunitats

Santa Coloma de Gramenet, divendres 28 de gener de 2022.- “Incentivar l’economia, el mercat laboral i fomentar la creació d’ocupació ha de ser una prioritat a Santa Coloma de Gramenet, especialment si tenim en compte que l’accés al mercat laboral és molt difícil per als joves i els majors de 45 anys”. Així s’ha pronunciat la regidora de Ciutadans (Cs) a Santa Coloma de Gramenet, María Duarte, per a justificar la presentació d’una moció en la qual suggereix la constitució d’un ‘Pacte local per l’ocupació’ que impliqui a tots els agents socials, grans empreses, pimes, autònoms i sindicats amb la finalitat de “crear canals de comunicació permanents entre l’empresariat local, l’Ajuntament i la ciutadania, a fi de promoure la captació d’ofertes d’ocupació i adaptar les ofertes de formació i requalificació professional a les demandes de les empreses”.

Duarte ha remarcat que la “possibilitat de comptar amb inversions supramunicipals en els pròxims anys” permet treballar en aquesta direcció i fixar “un marc general d’actuació contra la desocupació entre els joves”. Per aquesta raó, la regidora ha indicat que el ‘Pacte Local per l’Ocupació’ ha de comptar amb la implicació i participació de tota la ciutadania, partits polítics, representants sindicals i associacions vinculades a l’ocupació “per a consensuar i consolidar un programa que creï ocupació de qualitat i, que serveixi de guia d’aquesta administració en les seves reivindicacions enfront d’altres estaments”.

“Abordar un tema tan important mereix aconseguir acords estables i la participació de tots els agents socials, per al foment de l’ocupació en el municipi i la inserció i reinserció laboral dels i les colomenques”, ha finalitzat Duarte.