Propuesta viral AgrupacionesSanta Coloma de Gramenet, a 27 de març de 2017.- El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Santa Coloma, ha presentat una moció, que serà debatuda en el ple de dimecres (29 de març), on sol·licita celebrar el Dia Mundial per a la conscienciació sobre l’Autisme i per a la implantació d’un sistema augmentatiu i alternatiu de comunicació (SAAC) a la ciutat.

El Grup municipal de Ciutadans Santa Coloma, a través del seu portaveu municipal, Dimas Gragera, ha recordat que el proper 2 d’abril es celebrarà “El dia Mundial de la conscienciació de l’Autisme”, i ha demanat per part del consistori “tot el suport per a les Associacions que treballen per aquest col·lectiu a la ciutat “.

En la moció presentada per Ciutadans, la formació taronja sol·licita que amb motiu del 2 d’abril, s’iniciï una campanya de sensibilització i conscienciació sobre les persones que pateixen Trastorn de l’espectre autista (TEA). En aquest sentit, Cs ha sol·licitat que es reafirmi el compromís de la ciutat per al desenvolupament de polítiques encaminades a que les persones autistes puguin portar una vida plena i productiva.

Entre les mesures impulsades per Cs, destaca la posada en marxa de la implantació d’un sistema augmentatiu i Alternatiu de Comunicació (SAAC) a través de símbols més adequats per als espais i edificis públics, mobiliari urbà, comerços i empreses, així com per a disposar de pictogrames en zones d’esbarjo públiques del municipi de Santa Coloma de Gramenet perquè els nens i nenes coneguin les normes de joc dels diferents espais. Així com també a les instal·lacions esportives, com una mesura d’adaptació cognitiva per a les persona amb TEA.

Dimas Gragera, ha explicat que “les persones amb autisme s’enfronten a nombroses barreres a l’hora de gaudir dels seus drets fonamentals i de formar part plenament de la comunitat”. I per això ha demanat que “no s’escatimi en esforços i en recursos per ajudar en un tema que requereix de molt suport i comprensió”.

Finalment, Ciutadans ha sol·licitat, que amb motiu del 2 d’abril, es simbolitzi la celebració d’aquest dia amb la il·luminació en blau de la façana de l’Ajuntament, sumant-se així la ciutat a la campanya global de conscienciació sobre l’autisme.