Escudo_Santa_Coloma_de_GramanetEls grups municipals de SOM GRAMENET (SOM), CIUTADANS (Cs), INICIATIVA PER CATALUNYA-ESQUERRA UNIDA I ALTERNATIVA-GENT d’ESQUERRES (Gent d’Esquerres) i PARTIT POPULAR (PP), volen traslladar la seva més profunda indignació davant el tractament partidista, en favor del PSC, de la comunicació pública de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, amb especial èmfasi amb el Full Informatiu: «Ajuntament Informa».

Per aquest motiu els Grups Municipals de l’Oposició volen expressar el següent:

1.- La informació pública ha de ser veraç, plural i transparent, i entenem, que aquesta no pot estar supeditada als interessos partidistes del partit que ostenta la majoria del consistori, tal com, malauradament, està passant.

Des del grup municipal de Gent d’Esquerres ja es va presentar, al mes d’octubre, Una moció per denunciar aquest tipus de situacions i regular de forma més transparent la comunicació institucional, i que va comptar amb el suport de totes les forces del consistori excepte l’equip de Govern.

2.- El Departament de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Coloma ha de donar un tractament periodístic professional a les informacions i no ser utilitzat com una eina de propaganda política del PSC, ja sigui en l’ús de la comunicació escrita com amb les xarxes socials.

3.- Rebutgem l’ús partidista que es va realitzar de l’edició número 1474, de 17 de febrer, de “L’Ajuntament Informa”. En aquest número, totes les formacions polítiques havien d’enviar els seus articles, com realitzen de forma habitual i per instruccions del departament de premsa del consistori, el dilluns immediatament anterior. En aquesta edició, el portaveu del PSC esgrimia en el seu article detalls concrets sobre fets que van ocórrer en dimecres, i escrivint, a més, en línia amb el que la portada de la publicació recollia (aquest fet no és la primera vegada que succeeix). Aquesta situació es dona també en l’ús de xarxes socials, com ara twitter, quedant en evidència, un cop més, l’ús de la Institució en benefici del PSC.

4.- A més, els grups de l’oposició manifestem que des del govern no es dóna resposta en temps i forma als precs i preguntes que realitzen els diferents Grups Municipals en els plens, ni s’atén amb la deguda diligència les peticions de consulta d’expedients, dilatant-se els temps de forma freqüent i sense causes justificades. Recordem que els principals perjudicats de la posar obstacles a la tasca dels Regidors i Regidores de l’oposició són els veïns i veïnes de la nostra ciutat.

Per aquests motius, els Grups Municipals de SOM GRAMENET (SOM), CIUTADANS (Cs), INICIATIVA PER CATALUNYA-ESQUERRA UNIDA I ALTERNATIVA-GENT d’ESQUERRES (Gent d’Esquerres) i PARTIT POPULAR (PP), sol·licitem que es reverteixin aquestes pràctiques que atempten contra el correcte funcionament del nostre Ajuntament i dificulten la tasca que els membres de l’oposició hem de desenvolupar com a càrrecs electes.

Santa Coloma de Gramenet, a 3 de març de 2017.