celiacosSanta Coloma a 27 de maig de 2016.- . El grup municipal de Ciutadans (C’s) a Santa Coloma de Gramenet, ha presentat una moció «per millorar la qualitat de vida de les persones celíaques», segons ha explicat la regidora de C’s, Maria Duarte, i que serà debatuda aquest proper dimarts durant la celebració del ple del mes de maig.

Segons ha explicat Maria Duarte, els eixos de la moció plantegen defensar i contribuir al benestar de les persones celíaques, per ser una qüestió de justícia social i una demanda reiterada d’aquest col·lectiu de la ciutat que molts cops se senten desemparats, així com «adaptar les festes locals a les necessitats dels celíacs proveint aliments sense gluten en aquest tipus d’esdeveniments».

Com ha recordat, Maria Duarte, «actualment a Catalunya hi ha unes 75.000 persones celíaques que han de seguir una dieta estricta sense gluten»,recordant que «la cistella de la compra d’una família amb membres celíacs pot arribar a ser un 288% més cara».

Amb aquesta moció, el Grup Municipal de C’s, demanda a l’Ajuntament que promogui campanyes de sensibilització per informar a la població sobre la malaltia celíaca i formar als hostalers per tal d’incentivar l’augment d’aliments sense gluten als establiments de Santa Coloma perquè “una carta apta per celíacs, els hi facilita que puguin fer vida social amb normalitat”.