Escudo_Santa_Coloma_de_Gramanet Els tres Regidors colomencs de  Ciutadans (C’s), han votat en contra  de la proposta presentada pel nou  equip de govern del PSC, referent els  sous públics dels regidors de  l’Ajuntament de Santa Coloma, així  com de les retribucions i del  número de càrrecs de confiança.

El Portaveu de Ciutadans a  l’Ajuntament colomenc, Dimas  Gragera, ha argumentat el vot  contrari perquè “els sous actuals no  són equitatius entre el govern i la  oposició, per això vàrem presentar  una proposta de redistribució dels  mateixos. La nostra proposta estalviava a l’Ajuntament 40.000 euros l’any d’una manera senzilla. Volíem que tots els sous de tots els regidors de dedicació completa i mitja dedicació baixessin en un 5% sobre la rebaixa ja prevista pel Consistori. D’aquesta manera es redistribuïa els salaris entre els regidors que menys cobren de l’Ajuntament i que no supera, actualment, els 200€ (aproximadament)”.

Dimas Gragera, també s’ha referit els nomenaments dels càrrecs de confiança i ha demanat, (petició que ha estat acceptada pel govern) que es publiqui a la Web de l’Ajuntament els Currículums dels càrrecs d’assessorament i tècnics.

El Grup Municipal de Ciutadans també s’ha queixat durant el ple, de la manca informativa que ha patit l’oposició per poder preparar amb garanties el ple d’avui, ja que fins aquest matí (12:00 hores), a la Junta de Portaveus, els diferents grups opositors no han rebut tota la informació.

En quant els posicionaments del Grup Municipal de Ciutadans en aquest ple han estat els següents:

1.- Donar compte de la formació dels diversos grups Municipals, la designació de grups municipals i designació de presidents i portaveus: Vot Afirmatiu.

2.- Proposta d’acord per establir la periodicitat de les sessions del Ple i la Junta de Govern Local: Vot Afirmatiu.

3.- Proposta d’acord en relació a la Comissió Informativa Permanent i a la Comissió Especial de Comptes: Vot Negatiu. “Considerem que seria més efectiu tal i com succeeix en altres ajuntaments tenir comissió informatives per àrees de govern i no una per totes les àrees, ja que facilitaria el control al govern per part de l’oposició.

4.- Proposta d’acord de delegació de determinades funcions del Ple en l’Alcaldia i en la Junta de Govern Local: Abstenció.

5.- Donar compte del decret número 5513/2015, de 15 de juliol, de nomenament de tinents d’Alcaldia, formació de la Junta de Govern Local i Delegacions. ” Lamentem que ens hàgim assabentat per la premsa del cartipàs municipal, abans que de part del Govern. Tot i així, volem reconèixer la incursió en el cartipàs de les àrees de LGTB i Benestar Animal, que considerem un encert”.

6.- Donar compte del decret número 5114/2015, de 15 de juliol, de nomenament de la presidència de la Comissió Informativa Permanent.

7-8-9.- Proposta d’acord per definir la relació de càrrecs de la corporació amb dedicacions exclusives i parcials, les indemnitzacions dels membres de la corporació i les aportacions als grups municipals. Vot Negatiu. “El motiu d’aquest vot contrari, és perquè considerem que els regidors i regidores, han de percebre una remuneració per a la seva dedicació política, ja que tenen una responsabilitat. No obstant, el principal motiu del vot contrari és perquè creiem a Ciutadans que els salaris i els sous dels Regidors i Regidores, han de venir atorgats des d’una taula nacional de salaris, i no decidir-se en un ple municipal. També volem agrair el gest de renúncia de SOM GRAMENET de la figura del Cap de l’Oposició i ens sumen a la seva proposta de que aquests diners vagin destinats a finalitats socials. En quant a la redistribució dels mateixos, la nostra proposta estalviava a l’Ajuntament 40.000 euros l’any d’una manera senzilla. Volíem que tots els sous de tots els regidors de dedicació completa i mitja dedicació baixessin en un 5% sobre la rebaixa ja prevista pel Consistori, ja que d’aquesta manera l’estalvi inicial era de 159.000 € i la nostra proposta reduïa fins a 199.000 €, però la proposta no ha estat tinguda en consideració”.

“Referent a la assignació dels grups municipals, no podem estar d’acord amb la proposta presentada pel PSC. Amb aquesta proposta es pretén distribuir 1.700 € anuals per grup, però amb com en aquesta legislatura hi ha un grup menys, en comptes de renunciar a aquests diners, han volgut donar l’aportació per nombre de Regidors, sent el PSC el més beneficiat ja que en té 14 Regidors, i ja se sap, qui reparteix sempre s’endu la millor part”.

Sobre la proposta del nomenament del personal eventual d’assessorament o confiança personal, el portaveu de Ciutadans, ha expressat el seu malestar per la manca d’informació de l’equip de govern “ja que ens hem assabentat en el dia d’avui. I si a l’anterior ple des del govern, es van comprometre a donar més facilitats a l’oposició això no ha estat així. Vull recordar que en el darrer ple, l’Alcaldessa va voler finalitzar el mateix amb una cançó de Tracy Chapman (Talking about the Revolution), però si haguessin d’escollir una cançó pel ple d’avui aquesta hauria de ser Dancing in the Dark de Bruce Springsteen.

En quant els punts 11, 12 i 13 del ple, referent els nomenaments en les empreses públiques o a l’AMB, el vot va ser favorable.