• El Portaveu de Cs a l’Ajuntament de Santa Coloma explica que es vol “garantir el compliment de l’ordenament jurídic i la defensa de tots els funcionaris públics”

Santa Coloma de Gramenet, a 20 de setembre de 2017.- Ciutadans (Cs) presentarà una moció a l’Ajuntament de Santa Coloma en defensa dels funcionaris i treballadors públics. El portaveu de Cs a l’Ajuntament, Dimas Gragera, ha explicat que amb aquesta iniciativa es busca “protegir els funcionaris i treballadors públics de les pressions que reben de cara a l’1-O”. “Volem garantir el compliment de l’ordenament jurídic i evitar que el Govern faci llistes de treballadors públics amb intencionalitat política”, ha afirmat.

Dimas Gragera, ha criticat que les iniciatives polítiques il·legals aprovades al Parlament de Catalunya pels partits separatistes hagin estat derivades en gran part a la responsabilitat municipal “posant en una situació compromesa als funcionaris i treballadors públics municipals i forçant-los directa o indirectament a prendre decisions que vulneren la legalitat vigent”. És per això, ha afegit Gragera, que amb aquesta iniciativa es busca “garantir l’ordenament jurídic i actuar en defensa de l’Estat de Dret” i mantenir els funcionaris i treballadors públics “al marge de l’organització de l’1-O”

En la moció que Cs portarà a l’Ajuntament de Santa Coloma, es reclama “el compromís dels Ajuntaments a reconèixer que una llei o norma anul·lada o suspesa pel Tribunal Constitucional no té vigència”. Així mateix s’insta a la Generalitat a “no crear cap registre de treballadors públics amb intencionalitats polítiques o partidistes ni tampoc a demanar responsabilitats a cap treballador municipal que compleixi la Constitució i l’ordenament jurídic actual”. Finalment la moció contempla “Reafirmar el compromís dels ajuntaments amb la legalitat vigent que emana de la Constitució Espanyola, l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i les institucions espanyoles i catalanes”.

Denúncia a Policies Locals

En quant a la denúncia presentada aquest matí en el Jutjat de Santa Coloma per l’Organització “Alerta Solidària” contra funcionaris de la Policia Local, Dimas Gragera ha volgut expressar la seva solidaritat amb els agents denunciats per aquesta organització recordant que “els agents han estats denunciats per realitzar la seva feina” i ha lamentat que el Grup Municipal SOM GRAMENET reivindiqui aquesta acció contra treballadors municipals.