Escudo_Santa_Coloma_de_Gramanet La majoria absoluta del PSC va  rebutjar durant el ple del mes  de setembre, celebrat el dia 5  d’octubre, les dues mocions  que va presentar el Grup  Municipal de Ciutadans i que  es referien a Transparència  Municipal i a l’accessibilitat en  els centres escolars.

 La primera de les mocions  presentades pel Grup  Municipal de Ciutadans va ser  la referida a l’accessibilitat en  els centres escolars durant els  comicis electorals, presentada per la Regidora Maria Duarte. En aquesta moció, el nostre Grup Municipal sol·licitava la supressió de qualsevol element que dificulti l’accés a centres escolars i edificis públics de la ciutat, ja que, després de rebre la demanda de veïns i veïnes de la ciutat, que ens van comunicar que durant les passades eleccions autonòmiques en seus electorals com el CEIP Torre Balldovina o CEIP Salvat Papasseit, ciutadans del nostre municipi no van poder exercir el seu dret a vot amb igualtat de condicions a la resta, per aquest motiu, es va presentar aquesta moció de millora per a la ciutat. Maria Duarte, va defensar la moció demanant “la supressió de les barreres arquitectòniques dels edificis públics, especialment, en centres educatius; la realització d’un estudi per conèixer quins espais  disposen de barreres arquitectòniques, per d’aquesta manera conèixer el pressupost per a la seva adaptació amb el compromís d’efectuar les millores necessàries i que es pugui garantir l’accés de totes els veïns i veïnes de la ciutat, en igualtat de condicions, durant els propers comicis electorals”. Aquesta iniciativa va comptar amb el suport de tots els grups municipals, excepte del PSC. En aquesta moció, el portaveu socialista va esgrimir que el govern local ja ha fet aquest estudi, coneix quins centres no es troben totalment adaptats i ja s’ha reclamat a la Generalitat  perquè ho solucioni. El que no va dir, o no va voler dir, és si el proper 20 de desembre, data de les eleccions generals, els colomencs tornaran a viure escenes com les del passat dia 27 de setembre, i això és responsabilitat municipal.

La segona moció estava referida a la Transparència Municipal. El portaveu de C’s, Dimas Gragera, va defensar la moció demanant que “la transparència de les institucions ha de ser una exigència màxima per a tots els representants públics, per aquest motiu s’han de promoure accions que millorin els indicadors de transparència del nostre Ajuntament, per aquest motiu, volem demanar la publicació a la web municipal dels currículums, acadèmics i professionals, tant dels regidors i regidores, com succeeix en altres institucions com la Diputació de Barcelona, així com de tots els càrrecs de confiança que s’han contractat en aquest Ajuntament, tant del govern com de la oposició”. Aquesta moció, va comptar amb el recolzament dels Grups Municipals de Partit Popular, Iniciativa per Catalunya-Esquerra Unida i Alternativa-Gent d’Esquerres, l’Abstenció del Grup Municipal SOM Gramenet i el rebuig del Grup Socialista.

En quant a la resta de mocions presentades per la resta de grups, el grup municipal de Ciutadans es va adherir, juntament amb la resta de partits polítics, a la moció de suport a la acollida de la població refugiada de Siria, i a la moció presentada pel PSC contra el trasllat-tancament de la planta de Valeo a Martorelles. El punt de major controvèrsia va arribar arran de la moció presentada per SOM Gramenet i IC-V-EUiA-Gent d’Esquerres, sobre el suport a la ILP presentada per la PAH per fer front a l’emergència Habitacional i a la Pobresa Energètica. El PSC va rebutjar aquesta iniciativa al·legant  “defecte de forma” . El Grup Socialista es va negar a aprovar aquesta moció si no s’incloïa que la Generalitat era la responsable de les qüestions referents a vivenda. Després d’uns moments d’incertesa entre els Grups de SOM Gramenet, IC-V-EUiA-Gent d’Esquerres i PAH, es va decidir deixar aquesta moció per un futur ple. Davant aquesta situació, i encara que no era una moció presentada pel nostre grup, el Portaveu de Ciutadans, Dimas Gragera, va demanar la paraula per recriminar el grup socialista la seva actitud, erigint-se en l’altaveu dels grups opositors: “Aquest matí hem tingut la junta de portaveus. Podien haver dit allà que la moció no estava ben plantejada. Tinc la sensació que aquest matí hem fet un paripé. Avui, el govern local s’ha marcat un punt però ha perdut el respecte de tota la oposició”.

En quant a la resta de punts de l’ordre del dia, el Grup Municipal es va oposar a la assignació de gairebé 22.000 euros del pressupost de neteja per a la construcció d’un Skate Park. El nostre grup no s’ha oposat mai a aquesta construcció, però entenem que no es pot treure aquesta financiació de l’àrea de neteja, una de les que més impuls necessita a la ciutat. També cal destacar que en aquest ple es presentar la proposta d’aprovació inicial de la modificació del Pla de millora urbana per a la regulació dels usos de la ciutat. El Regidor de Ciutadans, Salva Tovar, va argumentar el vot contrari de la nostra formació en aquest punt, encara que es va mostrar favorable en alguns aspectes puntuals de la proposta inicial: “Des del nostre grup entenem que és un error presentar tantes modificacions en un mateix punt, ja que hi ha algunes que si que les compartim, però en moltes altres no hi estem d’acord. El nostre grup és favorable a la regulació dels Clubs de Fumadors a la ciutat i a la suspensió i reclassificació de les sales de joc de la ciutat. Ara bé, no podem votar a favor d’aquest Pla de millora perquè hi ha un excés d’intervencionisme per part del govern. Pel nostre grup és un error la regulació que volen implantar sobre els apartament turístics a la ciutat. Novament deixen a la ciutat sense oportunitats de negoci. I si la seva normativa és perquè volen al·legar que hi ha un problema de convivència, això s’ha de regular conseqüentment, no gairebé prohibint aquest tipus d’activitat econòmica. Amb la seva regulació dificulten la presència de turisme en els eixos comercials i lliuren el negoci del turisme a grans propietaris i constructors per imposar condicions d’impossibilitat de continuïtat amb vivendes, i s’obliden d’aspectes que veritablement preocupen els colomencs com són els tallers il·legals o els pisos on s’exerceix la prostitució a la nostra ciutat”.