El Regidor de Cs a l’Ajuntament de Santa Coloma, Salva Tovar, recorda que “la mobilitat és un dret que s’ha de garantir i això passa per tenir preus assequibles”

Santa Coloma de Gramenet, 22 de gener del 2018.- El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, presentarà en el proper ple, que es celebrarà el 29 de gener, una moció per reclamar que es congelin les tarifes de transport públic per l’any 2018 i es replantegi l’actual model de zones tarifàries.

El Regidor de Cs a l’Ajuntament de Santa Coloma, Salva Tovar, ha explicat que des de la seva formació s’impulsa aquesta iniciativa perquè “la mobilitat és un dret que s’ha de garantir i això passa per tenir preus assequibles”. Per aquest motiu Gragera ha expressat el seu “desacord i rebuig” a l’increment de preus aprovat pel Consell d’Administració de l’ATM.

A més Tovar ha anunciat que des de Cs es proposa “millorar i ampliar els títols de transport de caràcter social” i que els pensionistes i les persones amb discapacitat disposin de títols específics a preus reduïts per evitar d’aquesta manera “riscos d’exclusió social en els sistemes de transport públic de Catalunya”. En la moció també es demana “un tracte preferent” per a les persones que s’han de desplaçar diàriament per causes de mobilitat obligada així com per aquells col·lectius amb especials dificultats econòmiques que no es puguin acollir a les tarifes socials.

Finalment des de Ciutadans es demana “una rebaixa” que es consensuï amb la Taula social del Transport Públic pels títols més utilitzats com ara la T-10, de manera que es corresponguin amb la variació del cost de la vida i les condicions salarials de l’any anterior. “Una baixada de preus afavoreix guanyar usuaris respecte el cotxe, redueix la congestió i suposa una rebaixa de la contaminació”, ha conclòs el representant de Cs.