11m El Ple de l’Ajuntament de Santa Coloma va aprovar una moció presentada per Ciutadans per rendir  homenatge a les víctimes del Terrorisme i que va comptar amb el vot favorable de PSC, ICV-EUIA Gent  d’Esquerres i PP, mentre que la coalició formada per les CUP i Podem (SOM GRAMENET), es va  abstenir.

 Amb l’aprovació d’aquesta moció, Santa Coloma de Gramenet commemorarà cada 11 de març, amb la  realització d’un acte institucional d’homenatge a les víctimes amb motiu del Dia Europeu de les Víctimes  del Terrorisme.

 Com va dir el Portaveu de C’s a Santa Coloma, Dimas Gragera, «el record a les víctimes constitueix un  acte de justícia que simbolitza la defensa de la llibertat i de l’Estat de Dret», i va agrair el suport de la majoria de regidors de la cambra per aprovar un text que «serveis per honorar i dignificar la memòria de totes aquelles persones que van perdre la seva vida a mans de la violència terrorista».

La part més emotiva de la defensa d’aquesta moció va arribar de la mà de José Vargas (President de l’Associació de Víctimes del Terrorisme de Catalunya – ACVOT) i de Manel Valls (Germà de Xavier Valls, víctima de l’atemptat d’ETA a l’Hipercor).