dimas El candidat de Ciutadans a l’alcaldia de Santa Coloma de Gramenet, Dimas Gragera, ha presentat les  mesures referents a Seguretat, Civisme i Convivència, i on ha destacat la posada en marxa d’una manera  activa de la policia de barri, una iniciativa, que segons el candidat de Ciutadans, “és una reivindicació dels  veïns i veïnes de Santa Coloma que ens han traslladat aquesta petició amb l’objectiu de prevenir delictes i  millorar la convivència a Santa Coloma”.

 

El candidat de Ciutadans, ha remarcat que l’Ajuntament ha de lluitar pel control municipal sobre l’espai  públic, ocupant-se fonamentalment d’aquells aspectes que siguin necessaris per garantir la seguretat i la  convivència, lluitant per combatre el actes incívics, fent complir les normatives existents i prenent les  mesures adients per prevenir els delictes a la ciutat. Per aquest motiu, Dimas Gragera, creu que es  fonamental que “Des de l’Ajuntament hem d’adoptar polítiques de prevenció, mitjançant un sistema  eficient de la policia de barri, que juntament amb les associacions de veïns i entitats socials, treballin  conjuntament per identificar i prevenir les situacions a on es puguin derivar manca de seguretat o actituds  incíviques”. Precisament, sobre l’ incivisme, Dimas Gragera, s’ha compromès a que “la meitat de la  recaptació de les sancions públiques s’invertiran en neteja d’espais públics i en manteniment del mobiliari urbà”.

 

A més d’aquestes mesures, Ciutadans es compromet, en el cas d’aconseguir de governar a:

 

Ampliarem la dotació de Policia Local a Santa Coloma, amb l’objectiu d’aconseguir una ràtio conjunta de policia local, autonòmica i nacional de 4,5 agents per cada 1.000 habitants (ràtio establert per la U.E).

 

Garantir les ordenances municipals. Aplicarem les normatives i ordenances municipals per garantir la convivència a l’espai públic. Si tenim les eines, les hem d’utilitzar.

 

Treballs a la Comunitat. La Policia Local no ha de ser una eina recaptatòria, per aquest motiu, contemplarem la possibilitat de commutar algunes sancions per treballs comunitaris.

 

Millorar les condicions i funcions de la Policia Local. Dotarem a la policia local de tots els mitjans necessaris, materials i humans, que es necessitin per realitzar amb seguretat i eficàcia la seva labor dins les seves competències.

 

Incivisme. Exigirem que es compleixin les normatives municipals, actuant contra la proliferació d’actes d’incivisme i imposant sancions contra les persones que no respectin les normes de convivència, donant la possibilitat de canviar les sancions econòmiques per serveis socials en favor de la comunitat.

 

Vivendes i edificis ocupats. Crearem un servei municipal d’intermediació per cercar solucions en els casos d’ocupació irregular de vivendes i edificis. Treballarem activament pel desallotjament de vivendes i edificis ocupats que originen problemes de seguretat, convivència i/o salubritat per la resta de veïns.

 

Control de la sobre ocupació de vivendes. Augmentarem el control sobre els pisos sobre ocupats per afavorir la convivència veïnal fent complint la legislació vigent.

 

Lluita contra el maltractament i l’assetjament. Fomentarem campanyes de conscienciació, educació, control, assistència i inclusió social, per prevenir la violència i el maltractament a dones i persones majors vulnerables. Combatrem totes les expressions de caràcter discriminatori que atemptin contra la llibertat o la dignitat de les persones en el àmbit públic.